Webtechniek

Home > Websites > webtechniek

Een goede techniek voor de website levert een grondige basis voor professionaliteit. Toch is ook de techniek voor een bezoeker van een website het minst interessant. De website moet gewoon goed werken en snel zijn.

Structuur

Een website die logisch in elkaar zit, is prettig voor de bezoekers. Wanneer wij de wensen van een klant in kaart brengen, is dit dan ook het eerste en belangrijkste waar we over praten. We nemen daarbij de algemeen geldende en internationaal erkende regels voor de toegankelijkheid van websites (webusability) als uitgangspunt. Daarmee wint uw website aan kracht en professionele uitstraling.

In één oogopslag moeten de bezoekers zien wat u belangrijk vindt. U moet er steeds bijvoorbeeld voor te zorgen dat menu-items en de inhoud van de pagina's goed op elkaar aansluit. Ook letten we er voor onze klanten altijd op of de informatie goed overkomt. Soms is het beter om een pagina in twee pagina's te splitsen als de tekstblokken te lang dreigen te worden.

Snelheid 

Een snelle website kunnen we voor u maken door de hoeveelheid code zo beperkt mogelijk te houden. Technisch gezien streven we er steeds naar om in zo weinig mogelijk woorden de browser goed om te laten gaan met uw website, zodat binnen een paar seconden uw website compleet op het scherm staat.

Ook zullen we steeds streven naar een maximale balans tussen de grootte van een afbeeldingsbestand en de kwaliteit, want: hoe kleiner een afbeelding, hoe sneller deze wordt geladen.

Eén ding met betrekking tot de snelheid van uw website hebben we niet onder controle: de snelheid van een internetverbinding. Hoe langzamer de internetverbinding is, hoe groter het verschil tussen een snelle en een langzame website. Wanneer uw weet dat een groot deel van uw (potentiële) bezoekers niet beschikt over een snelle internetverbinding, moet u overwegen minder grafische elementen in het webontwerp toe te passen.

Open source

Voor de bouw van onze website gebruiken we uit principe alleen technieken die vrij beschikbaar èn open-source zijn. De programmeertaal die we gebruiken is PHP, meestal in combinatie met een MySQL-database. De javascripts die in de pagina's zijn opgenomen hebben we zelf ontwikkeld of zijn vrij beschikbaar op internet. Wij vinden het dan ook geen probleem wanneer anderen onze scripts ook toepassen.

Zie ook:

Interesse?

Wanneer u geïnteresseerd ben in bovenstaande mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Als u meer wilt weten over hoe het proces verloopt naar een effectieve website, lees dan de ervaringen van Wilma en Machiel Karels.